Perfect Welding

Aktuálna stránka nie je bohužiaľ dostupná vo vybratom jazyku.

Chcete zmeniť jazyk a navštíviť domovskú stránku alebo by ste chceli zostať na aktuálnej stránke?

Zmeniť jazyk
Perfect Welding

DOBRÉ CHLAZENÍ PŘI MAXIMÁLNÍM VÝKONU NOVÝ SVAŘOVACÍ PROCES TIG: ARCTIG

Pro mnoho uživatelů svařovacích procesů TIG je zásadním kritériem kvalita svaru. Ve výrobním prostředí, které se stále více zaměřuje na efektivitu, však hraje důležitou roli také čas. Metodou ArcTig vyvinula společnost Fronius nový svařovací proces TIG pro mechanizovaná použití, který umožňuje dosahovat netušených rychlostí.

Svařovací hořák ArcTig disponuje upínacím systémem elektrod, který chladí elektrodu až po její špičku. To zvyšuje celkový odpor a zajišťuje vysoké napětí oblouku. Elektrony vystupují jen na malém místě a s obrovskou hustotou. Díky tomu je oblouk úzký a zaostřený.

KRATŠÍ DOBY ZPRACOVÁNÍ

Uživatelé mohou pomocí procesu ArcTig svařovat díly s tloušťkou materiálu až deset milimetrů pouze jednou svarovou vrstvou. U klasického svařování TIG je k tomu často potřeba více svarových vrstev. Kromě toho v mnoha případech odpadá časově náročná příprava svaru, jako například příprava U-svaru. Náklady na následné opracování jsou výrazně nižší, protože svar není téměř vůbec převýšený a nižší vnos tepla minimalizuje deformace. Svařovací postup navíc podporuje vyšší rychlosti svařování, čímž šetří čas. Díky menšímu objemu svaru lze snížit také náklady na přídavný materiál.

NOVÝ – A PŘECE DÁVNO ZNÁMÝ

Ovládání procesu ArcTig je podobné jako u svařování TIG a uživatel tak může svařovat bez časově náročného zaškolení. To minimalizuje náklady na školení a zamezuje chybám obsluhy. Uživatelé navíc mohou používat standardní elektrody TIG. Ty lze snadno měnit a v případě potřeby jednoduše přebrousit.

VÝHODY PŘESVĚDČÍ ZÁKAZNÍKA OKAMŽITĚ

Mezi první fanoušky nového procesu TIG patří turecký odborník na výrobu nádrží, společnost Teknokrom se sídlem v Izmiru. Společnost se seznámila s procesem ArcTig na veletrhu Schweissen & Schneiden 2017 v Düsseldorfu, okamžitě byla přesvědčena o jeho vysoké rychlosti a kvalitě svarových švů a ještě na veletrhu jeden svařovací hořák ArcTig objednala. Společnost Teknokrom působí v oblasti výroby nádrží od roku 2001 a vyrábí chromniklové zásobníky pro potravinářský průmysl, které se vyváží do zemí od Evropy až po Austrálii. Tyto zásobníky se používají například při výrobě olivového oleje, vína a čokolády.

Díky procesu ArcTig dokáže společnost Teknokrom ztrojnásobit rychlost svařování jednotlivých svarových vrstev. Kromě toho nový proces poskytuje ideální výsledek s pouhou jednou svarovou vrstvou, kdežto při klasickém svařování TIG jsou potřeba svarové vrstvy čtyři. Při uvedení systému do provozu provedli aplikační technici se zákazníkem několik zkušebních pokusů a společně stanovili správné parametry optimálního svarového švu.