Perfect Welding

Aktuálna stránka nie je bohužiaľ dostupná vo vybratom jazyku.

Chcete zmeniť jazyk a navštíviť domovskú stránku alebo by ste chceli zostať na aktuálnej stránke?

Zmeniť jazyk
Perfect Welding

OD MINNESOTY PO TEXAS BLÍZKO ZÁKAZNÍKOVI DÍKY PARTNERSKÉMU PROGRAMU

Od roku 2002 je obchodní jednotka Fronius Perfect Welding zastoupena v USA dceřinou společností ve městě Portage. Aby měli uživatelé ze všech koutů této obrovské země co nejjednodušší a nejpohodlnější přístup k výrobkům a službám, vyvinula společnost speciální obchodní strategii v podobě partnerského programu.

Společnost Fronius USA již disponuje pěti závody rozmístěnými po celé zemi. Jaké výhody tedy nabízí partnerský program?

Společnost Fronius je celosvětovou inovativní jedničkou ve svařovací technice a tím také partnerem pro uživatele ve všech kovozpracujících oborech – nejinak je tomu i v USA. Naši zákazníci jsoau rozmístěni po celé zemi a mají samozřejmě velmi vysoké nároky. Nejedná se pouze o dostupnost našich výrobků, ale také o rychlou reakci našeho servisu. Pomocí partnerského programu jim usnadníme přístup k našim svařovacím systémům: uživatelé se mohou obrátit buď přímo na jednu z našich pěti poboček, nebo na jednoho z mnoha kvalifikovaných prodejců, kteří se účastní našeho partnerského programu. Pro nás je však mnohem důležitější aspekt týkající se poskytovaných služeb: naši vyškolení prodejní partneři nabízí jak kompetentní poradenství před zakoupením, tak spolehlivou následnou péči. Díky tomu uživatelům pomáháme, aby se rozhodli pro optimální svařovací systém, a navíc zajistíme, aby si jej mohli užívat co nejdéle.


Jak došlo k vytvoření této partnerské sítě a co prodejci nabízejí?

V současnosti spolupracujeme v USA s 23 prodejci, přičemž mnoho z nich má více poboček. Díky tomu jsme zastoupeni celkem v 19 amerických státech – od Minnesoty po Texas a od Washingtonu po Kalifornii. Přestože prostřednictvím našich partnerů prodáváme část naší rozsáhlé nabídky výrobků, specializují se především na poskytování služeb. Společně se zákazníky analyzují jejich požadavky a na tomto základě doporučují vhodný svařovací systém i odpovídající příslušenství a spotřební materiály. Nabízejí školení týkající se výrobků, aby budoucím uživatelům co nejvíce usnadnili manipulaci s novým zařízením. Naši prodejci také přebírají práce související s aktualizacemi, údržbou a opravami zařízení. Tím podporují naše zákazníky, aby mohli úspěšně a efektivně pracovat.


Můžete uvést nějaký příklad z praxe?

Napadá mě například společnost Xcel Energy, která pro jednu ze svých poboček v Minnesotě zakoupila deset svařovacích systémů TransPocket a pět svařovacích systémů AccuPocket od našeho prodejního partnera, firmy Oxygen Service Company. Mobilní zařízení pracují po připojení do běžné zásuvky velmi spolehlivě i s dlouhým síťovým vedením. Díky tomu společnost nepotřebovala dodatečný instalovaný příkon. Zajištění těchto dočasných přípojek stálo společnost Xcel Energy pokaždé 4 500 dolarů, což za rok činilo objemných 140 000 dolarů. S přístroji od společnosti Fronius může provozovatel tuto sumu ušetřit, z čehož má samozřejmě velkou radost.


Které výrobky se prostřednictvím partnerského programu nejvíce prodávají?

Prostřednictvím našich prodejců prodáváme tři skupiny výrobků pro ruční svářečské práce. První skupina byla vyvinuta výhradně pro svařování stejnosměrným proudem. Do ní spadají lehké a kompaktní modely TransPocket i akumulátorové modely AccuPocket Svařovací zdroje ze druhé skupiny, tj. zařízení ze sérií MagicWave a TransTig, podporují svařování stejnosměrným i střídavým proudem a jsou tak vhodnější pro procesy TIG. A nakonec máme ještě naše systémy schopné multiprocesního provozu, které dokážou skutečně vše. Tato skupina se v současnosti skládá ze dvou modelů: řady TransSteel a zařízení TPS 270i, což je svařovací zdroj z naší nejnovější platformy přístrojů. Díky tomuto rozsáhlému portfoliu nabízíme uživatelům optimální řešení pro veškeré jejich požadavky.

CHRIS BLIVEN , Sales Manager pro partnerský program Fronius u společnosti Fronius USA, v rozhovoru vysvětluje, co vše program zahrnuje a jaké výhody zákazníkům přináší.