Perfect Welding

Aktuálna stránka nie je bohužiaľ dostupná vo vybratom jazyku.

Chcete zmeniť jazyk a navštíviť domovskú stránku alebo by ste chceli zostať na aktuálnej stránke?

Zmeniť jazyk
Perfect Welding

Latinská Amerika a její šance

Expanze společnosti Fronius pokračuje mílovými kroky také v Latinské Americe. Zakládání nových závodů a posilování přítomnosti na celém kontinentu má v současné době vysokou prioritu.

Trhy, jejich výzvy a šance. Fronius Perfect Welding očividně expanduje a přitom se již celá desetiletí prosazuje na světových trzích. Právě v Latinské Americe se skrývá velký potenciál: Díky silné přítomnosti v Mexiku, Brazílii a Argentině jsou to koncerny s mezinárodní působností, a to i z automobilového průmyslu, které mají o spolupráci se společností Fronius zájem. Koncernové dceřiné společnosti v Brazílii (2002) a Mexiku (2007), s téměř 150 zaměstnanci, už v tomto směru podnikly první kroky.

V roce 2019 pak následoval další krok: otevření závodu v Argentině. Na základě vnitropodnikových odhadů týkajících se objemu dovozu svařovacího a řezacího vybavení vidí Fronius v Argentině třetí největší trh Jižní Ameriky. To je dostatečný důvod pro posílení obchodních aktivit a zvýšení podílů na trhu.

Také jednání v Argentině jsou ve znamení složitých výzev, kterým tento podnik v Latinské Americe obecně čelí: Velkou roli přitom hrají rozdíly v kultuře a mentalitě. S jistotou však lze profitovat z cenných zkušeností z Mexika a Brazílie.

COMBINING GERMAN PUNCTUALITY WITH A LATINO RHYTHM

Ačkoli argentinské tango představuje hudebně jedinečný svět, neznamená to, že by ho prvky klasické hudby nemohly obohatit: Stejně tak je možné instalovat evropsky standardizované zastoupení, které zcela uspokojí koncové zákazníky v Jižní Americe. VW, Daimler, Benteler a mnoho dalších velkých evropských zákazníků společnosti Fronius z automobilového sektoru kladou také ve svých jihoamerických výrobních závodech nejvyšší požadavky na kvalitu a servis, především na základě německé preciznosti.

Tam, kde se střetávají protiklady, zaujímá Fronius roli prostředníka: Nově založená dceřiná společnost má za cíl podporovat stávajícího zástupce společnosti Fronius, společnost RH Welding S.A. se sídlem v Buenos Aires, a dále zvýšit kvalitu servisu, z čehož nakonec profitují také průmyslové závody na místě.

Fallback profile picture

» Pokud chcete rozumět obchodu v Latinské Americe, musíte v první řadě pochopit a ocenit místní kulturu a příslušně se jí přizpůsobit. «

Andres Loaiza-Espinosa, Area Sales Manager ve společnosti Fronius

OSOBNÍ VZTAHY

Andres Loaiza-Espinosa, Area Sales Manager ve společnosti Fronius kromě toho propaguje důležitost dobře vybudované sítě: Latinská Amerika totiž při každém obchodním jednání klade velký důraz na osobní vztahy. Tato mezitím již téměř rodinná síť mezi jednotlivými obchodními partnery proto hraje důležitou roli a je třeba ji vnímat jako hluboce zakotvený, kulturní aspekt, který je nutné také brát v úvahu.

Fronius nabízí výrobky s nejlepší technologií a nejvyšší kvalitou. Chceme plně realizovat interní strategii blízkosti k zákazníkům, a proto „přizpůsobujeme podmínky na místě: Aby prezentace výrobků vůbec mohly vzniknout, je nutné nejprve získat kontakty,“ vysvětluje A. Loaiza-Espinosa.

DALŠÍ PŘÍTOMNOST

Také ve zbývající Latinské Americe vykládá Fronius karty na stůl – zde však prostřednictvím svých výrobků. V chilských měděných dolech například budou ve velkém nasazeny ruční svařovací systémy Fronius. Pro tyto přístroje jsou v mezinárodním obecném průmyslu rozsáhlé možnosti využití: Velmi slibnými trhy disponuje řada zemí, od Kostariky přes Panamu, Kolumbii, Venezuelu, Ekvádor a Peru až po Uruguay.

A. Loaiza-Espinosa dává automatizovanému svařování obecně velké šance: „V jednotlivých zemích se dosud ještě asi ze 60 až 70 procent svařuje ručně. Přesto i v Jižné Americe ztrácí povolání svářeče stále více na atraktivitě. Nutnost automatizovat různé procesy dříve nebo později přivede průmysl do nesnází.“

Totéž platí pro robotizované svařovací systémy: „Porovnáme-li aktuální čísla robotizovaného průmyslu Asie s Latinskou Amerikou, je zřejmé, že se zde dá očekávat enormně rostoucí trh. A na to může Fronius znovu navázat svým dokonalým know-how.“

TRPĚLIVOST A VYTRVA

„Investovat energii, čas a vytrvalost do latinskoamerických trhů se nakonec vždycky vyplatí,“ je A. Loaiza-Espinosa přesvědčen. Hospodářská stabilita není sice srovnatelná s evropskou, přesto zde existuje velký potenciál: Růst v regionu probíhá ve vlnách. A budou přicházet stále delší těžké doby. Přesto nebo právě proto je třeba v těchto dobách zaujmou silnou pozici, „abychom dokázali chytit vlnu dříve, než se zlomí.“