Perfect Welding

Aktuálna stránka nie je bohužiaľ dostupná vo vybratom jazyku.

Chcete zmeniť jazyk a navštíviť domovskú stránku alebo by ste chceli zostať na aktuálnej stránke?

Zmeniť jazyk
Perfect Welding

VYSOKÝ VÝKON PRO ELEKTROMOBILITU SVAŘOVÁNÍ AKUMULÁTOROVÝCH VAN

Automobilový průmysl stále více sází na elektrické pohony. To má nesmírný dopad na výrobu: Komponenty, které jsou nutné pro vozidla se spalovacími motory, se mění nebo zcela vynechávají a na jejich místo nastupují jiné, např. akumulátorové vany. Proto vzniká poptávka po úplně nových výrobních procesech, a to i ve svařovací technice.

Akumulátorové vany se používají v elektricky poháněných vozidlech, aby chránily akumulátor před vnějšími vlivy. Požadavky na tyto komponenty jsou vysoké: Kvůli ochraně akumulátorových modulů před korozí musejí být absolutně těsné, kompaktní a mimořádně mechanicky odolné pro případ kolize. Využívají se mimo jiné profily z hliníkových slitin, které jsou vytlačované nebo lité do pískových forem, s tloušťkou stěny dva až šest milimetrů.

Pro stabilní, efektivní a vodotěsné spojování tohoto materiálu se hodí jen málo svařovacích postupů. Patří k nim procesní varianty CMT (Cold Metal Transfer), LSC (Low Spatter Control) a PMC (Pulse Multi Control). Zvláštní výhody pro dlouhé svary nabízí svařovací postup LaserHybrid. Kombinace laserového a konvenčního svařovacího procesu MIG umožňuje minimalizovat deformaci dílu. Laser navíc zajišťuje vysokou rychlost svařování, a tím i krátké doby taktu, hluboký průvar a malý vnos tepla.

Společnost Fronius již pro zákazníka z automobilového průmyslu realizovala mechanizovaný svařovací systém na výrobu akumulátorových van. Svařovací proces přitom probíhá v uzavřené robotické buňce. V oddělené bezpečnostní zóně zaměstnanec připraví 1,6 x 2,2 metrů velké vany do upínacích zařízení. Tímto způsobem lze profilové hliníkové segmenty svařovat vysokou rychlostí a v reprodukovatelné kvalitě. Čistota dílů a těsné tolerance jsou zárukou dokonalého svarového švu a snižují náklady na dokončovací práce. Použití mechanizovaných svařovacích systémů tak snižuje výrobní náklady a zvyšuje úroveň kvality a efektivitu výroby.

Dlouhé svary akumulátorových van se velmi efektivně vytvářejí v mechanizovaných robotických buňkách svařovacím postupem LaserHybrid.