Perfect Welding

Aktuálna stránka nie je bohužiaľ dostupná vo vybratom jazyku.

Chcete zmeniť jazyk a navštíviť domovskú stránku alebo by ste chceli zostať na aktuálnej stránke?

Zmeniť jazyk
Perfect Welding

Série multiprocesních přístrojů TransSteel pripravený na akúkoľvek výzvu

Multiprocesní svařovací zdroje jsou velmi praktické. Jeden takový přístroj totiž umožňuje provádět různé svařovací úkoly. Pro uživatele to představuje velkou výhodu a nízké investiční náklady. Společnost Fronius rozšířila výrobní portfolio o dva nové multiprocesní přístroje.

Svařovací zdroje schopné multiprocesního provozu nabízejí uživatelům flexibilitu, od výroby dílů v kovozpracujícím průmyslu až po opravy zemědělských užitkových vozidel. Procesy se totiž dají velmi snadno přizpůsobit aktuálním potřebám. Výměna svařovacího hořáku, plynu a drátu, stejně jako nastavení parametrů netrvají ani 60 sekund. Dobrý multiprocesní svařovací zdroj by měl zvládnout různé materiály i jejich tloušťky: Standardem je ocel, hliník a chromniklová ocel o síle 0,5 až 8 milimetrů. Kromě toho musí umět zpracovat různé svařovací dráty, průměry drátů a plyny a musí být vybaven alespoň dvěma plynovými ventily. Díky tomu lze plynule střídat procesy se dvěma různými směsmi. Pro různé druhy materiálu, průměry drátu a plyny jsou dostupná předem naprogramovaná svařovací nastavení. Lehká konstrukce navíc zajišťuje optimální manipulaci.

TŘI PROCESY S JEDNÍM PŘÍST ROJEM

Praxe ukazuje, jaké výhody multiprocesní svařovací zdroj nabízí: Montážní zámečnictví obdrží zakázku na práce v moderní budově. Regály z nelegované oceli ve skladových prostorách a chromniklové schodišťové zábradlí firma svaří postupem MAG. Jemnější svarové švy na madle musejí přesvědčit vizuálně i pohmatem – tady se využívá proces TIG. Finální práce jsou na programu na nezastřešené lávce ve velké výšce. Vzhledem k větru a počasí zde není možné svařovat v ochranném plynu, ale uplatní se svařování obalenou elektrodou. To vše lze zvládnout s jediným multiprocesním svařovacím zdrojem. Řešení tři v jednom tak pomáhá minimalizovat investiční náklady.

SNADNÉ ZAJIŠTĚNÍ POŽADOVANÉHO VÝKONU

K osvědčenému svařovacímu zdroji TransSteel 2200 uvedla společnost Fronius na trh multiprocesní svařovací zdroje TransSteel 2700 a TransSteel 3500 C. Tyto nové přístroje dosahují maximální velikosti proudu 270 ampérů (TransSteel 2700) a 350 ampérů (TransSteel 3500 C) beze ztrát u všech svařovacích procesů.